top of page

ESTETİK GÜLÜŞ

AEnB2UpWymmcElW6thdvenZiEIpmyyVEpEweDystZRq8PIyPlR_qrFnY_Zy9B9GPMOkCe5YgoJP7vflFD_8neXVsdT

ESTETİK GÜLÜŞ

Günümüzde estetik kavram anlayışının artması ile birlikte insanlar daha güzelini elde edebilmek adına bir çok estetik işlem yaptırmaktadırlar. Kimi zaman yüz ile ilgili bir cerrahi operasyon kimi zaman ise vücut ile ilgili bir operasyon. Fakat birçok kişinin farkında olmadığı ve değinmek istediğim konu ise güzelleşmek adına güzel dişler ve gülüşe sahip olmanın bundaki rolü ve etkisi nedir?

Lamina Venerler Nedir?

Lamina venerler dişlerin ön yüzeyine minimal aşındırma yapılarak veya bazen hiç aşındırma yapılmadan gelen ince yaprak porselenlerdir. Bu ince yaprak porselenler sayesinde dişlerdeki renk, şekil ve anomalilere bağlı düzensizlikler estetik olarak giderilmektedir. Lamina venerler ile elde edilen beyazlık kalıcıdır; sigara, çay ve kahve gibi doğal dişlerde renklenmeye sebep olan etkenler Lamina venerler üzerinde renklenme etkisi yoktur.

Bu ince yaprak porselenlerin kalınlığı 0.2 mm ile 0.7 mm arasında vakaya göre değişmektedir. Diş hekimliğinde kullanılan diğer kaplama yöntemlerine göre en ince ve en estetik olan uygulamalardır. Yapıştırılma sistemleri diğer kaplama yapıştırma yöntemlerine farkla kimyasal olarak lazerle yapılmaktadır.

Bu süreç olarak ilk seansta kliniğimize başvuran hastalarımızın tam yüz ve ağız içi fotoğraflarının alınmasının ardından, gerekli ise dişlerde laminaların yerleşeceği dişlerin ön yüzeylerinde minimal aşındırma yapılıp ölçü alınmasının ardından, elde ettiğimiz yüz fotoğraflarındaki anatomik noktaları referans alarak hastamızın yüzüne uygun gülüşü elde etmeye çalışıyoruz. Tabi burada hastalarımızın da istekleri doğrultusunda değişimler uygulayabiliyoruz ardından 1 haftalık sürenin sonunda ikinci seansa gelen hastamıza yapılan dişleri ağız içerisinde göstererek onayını alıp yapıştırma işlemine geçiyoruz. Bu süreçte eğer hastamızın istekleri olursa bunu dişler üzerinde düzeltme yaparak uygulayabiliyoruz.

Lamina venerler yapıştırıldıktan sonra mutlaka her hastama uygun ağız bakının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgi veriyorum. Çünkü diş hekimliğinde hangi işlem yapılırsa yapılsın, yapılan işlerin ömrü işlem sonrası yapılan bakıma da bağlıdır. Kısaca söylemek gerekirse %50 doktorunuzun el hassasiyeti, %50 hasta ağız bakimi diyebilirim. Lamina venerlerin bakımında herhangi bir ekstra ağız bakim prosedürü uygulanmamaktadır. Günde 2 kez ( en az 2 dk olacak şekilde dişlerin tüm yüzeylerine ) yuvarlak dairesel formda masaj yaparak fırçalama ve akşamları yatmadan önce mutlaka diş ipi uygulaması yapılması yeterli olacaktır.

Ayrıca günümüzde birçok kişi dişlerinin kesilmesi ve aşındırılmasından geri dönüşümü olmayan zarar göreceği düşüncesinden korkmaktadır. Bu tarz kişilerde Non-Prep yani dişlerde hiç bir kesilme veya aşındırma yapılmadan kendi dişinin üzerine yapılan laminalardır. Non -Prep laminaların yapılabilmesi için diş yapısı ve ark forkmunun endike olması gerekmektedir.

bottom of page